31 Ekim 2009 Cumartesi

Giriş ve Kuruluş

Giriş: Naugrim'in yeniden kuruluşu

Dağ çöktükten birkaç saat sonra, insanları göçüğü aramaktan vazgeçmiş ve ağırlar yakmaya başlamışlardı. Deprem o kadar büyüktü ki, eskiden heybetli bir dağ olan yerde sanki hiçbir yükselti yoktu. Yalnızca atalarından kalan dev sütun sağlam kalmıştı, onu da büyük toprak ve taş yığınının altından çıkarabilecek ne alete ne de insan gücüne sahip değillerdi. Dışarı çıkabilen yüz kişinin çoğu hızlı davranan gençlerdi ve aileleri göçük altında hayata veda etmişlerdi.

Thor Thunderbridge, halkının geri kalanının dağın altında göçüp gitmesinin ardından, bu kötü talihi başından def edip yeni bir medeniyet kurmaya karar verdi. Arkasındakilere dönerek:

"Sizler! Halkımızın son temsilcileri! Hangi kötü şansın ya da kötü kaderin bir eseridir bilinmez, hepimizin yakınları ve aileleri göçüğün altında kalarak yaşamlarını yitirdi. Üzülmeyin demeyeceğim çünkü üzülmekte haklısınız. Eski soyumuza dair pek çok şey, o göçüğün altında yok olup gitti. Ancak tüm bunlara rağmen, pes etmeyin! Pes etmeyin ki bütün bunlara rağmen yeniden büyüyüp gelişebilelim, yeniden parlasın medeniyetimiz ve yeniden yükselelim zirveye!"

Yüz kişi aynı anda bir nara attı; "Baruk Khazad! Khazad ai-menu!" Bunlar, antik dillerinden geriye kalan son sözlerdi. Kimse ne anlama geldiklerini çözememişti daha. Ancak bu sözleri her söylediklerinde, yürekleri umutla ve cesaretle dolardı. Arkasında yüz kişiyle beraber, yüzyıllar önce yerleştikleri yeri bulup orayı yeniden inşa etmek üzere yola koyuldu Thor. Görevinin zor olacağını biliyordu, daha önce hiç karşılaşmadığı kadar zor hatta. Ancak içinde yanan alev, eskiye duyduğu özlemin alevi, onu sürekli ilerlemeye zorluyordu. Zaten başka türlüsü de olmazdı, olamazdı...


Birinci(1.) Tur:

Birkaç saatlik yürüyüşün ardından bir tepeyi aştıklarında hepsi şaşkınlıkla bakakaldı. Çünkü şehirlerinden geriye ne eski ihtişamı, ne de binaların harabeleri kalmıştı. Her şey yer yarılıp içine düşmüştü sanki. Ancak atalarının anısına, yeni kurulan şehre, eski adı olan "Nan-i Naugrim" demeyi sürdürdüler.

İlk önce, esen rüzgardan, yağmurdan ve güneşten korunmak için çadırlar kuruldu. Göçükten kurtarabildikleri yiyecek tükendikten sonra, hiç bir alet edevata sahip olmadıklarından çevreden topladıkları yemişler ve meyvelerle doyurdular önce karınlarını. Ancak ilerleyen dönemlerde bu da bir soruna neden oldu, ellerindeki kaynaklar her geçen gün azaldı.

Halkına yeni yiyecek kaynakları bulmak için düşünmeye başlayan Thor, tek çarelerinin çevreyi araştırmak olduğunun farkındaydı. Bu yüzden, hızlı koşabilen, çevik ve genç birkaç adamı yanına çağırıp:
"Kardeşlerim, sizin de bildiğiniz gibi kaynaklarımız azalıyor. Ayrıca çevremizde bir tehdit oluşup oluşmadığını da bilmemiz gerekli. Bu nedenle sizden batıyı ve kuzey-batıyı araştırmanızı istiyorum. Ne kadar erzağa ihtiyacınız varsa toplayın. Yollarınızı dağların üstünden çizin el verdiğince, ne kadar çok alanı görebilirseniz o kadar iyi. Tez elden gidip dönün." diyerek batıya ve kuzey-batıya yolladı kaşiflerini. Atalarının felaketi batıdan olmuştu ve bunun tekrar etmemesi için özellikle batıyı araştırmak için yolladı bir grubu Thor. Diğerini ise, eskiden oldukça verimli topraklar olduğu söylenen kuzey-batıya yollamıştı.

Medeniyetinin, Naugrim medeniyetinin, yeniden yükseldiğini ve eski ihtişamlı günlerine döndüğünü görmek için sabırsızlanıyordu Thor. Ancak daha gençti, halkının çoğu da öyle. Bu nedenle önünde uzun yıllar vardı ve acele kararlar verip riske girmeyecek kadar da bilgeydi Thor. Zamanla, emek ve çalışmayla, hepsi olmasa da çoğu şey düzelirdi çünkü...

------------------------
-Şehir kurmak: -2 Üretim, -1 Gelişim
-Batıya keşif: -1 Gelişim
-Kuzey-Batıya keşif: -1 Gelişim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder